Spændingskvalitet

For at følge spændingskvalitet hos vores kunder, kan DI-Teknik tilbyde at installere permanent logudstyr på alle spændingsniveauer fra 400V til 132kV og dermed overvåge forsyningen løbende. Dette logudstyr kan måle op i mod forskellige standarder som eks. EN50160, Defu16 m.m.. Dertil genereres rapporter i en database hos kunden, som således selv kan følge med i, om der har været nogle hændelser, udover de standardiserede grænseværdier.

Dette udstyr kan sende en sms via gsm modul, hvis en alarmgrænse er overskredet. For eksempel hvis kunden har været udsat for et spændingsudfald. Med udstyret medfølger et brugervenligt analyse software, som kan vise om forstyrrelsen kommer fra forsyningsnettet, eller om det er generet i kundens egen installation.

Det er vigtigt at følge sin spændingskvalitet, da nyinstallerede forbrugsgenstande hurtig kan forvrænge spændingen, og i værste tilfælde kan det gå ud over kostbar oppetid.

Hvad er THDv

Harmoniske spændinger også forkortet som THDv, fremkommer af harmoniske strømme. Den sinusformet spændingskurve bliver påvirket af harmonisk strømtræk, herefter får man en sinuskurve som ikke har sin sinusform. THD står for ”Total Harmonisk Forvrængning”.

Hvorfor være opmærksom på THD?

Harmoniske strømme kan have nogle uønskede virkninger i elinstallationen. Det kan være i forhold til at der kan opstå et for stort effekttab, som kan forkorte levetiden på motorer/transformere, strømforsyninger m.m. Eller potentielt skade de forbrugsgenstande som er tilsluttet installationen.

DI-Teknik kan med mobilt logudstyr analysere kundens installation, og efterfølgende med en rapport, komme med en kortlægning af installationens spændingskvalitet. Herefter kan der være mange forskellige løsningsforslag alt afhængig af hvordan spændingskvaliteten ser ud.

Vil du vide mere om vores kompetencer inden for forsyningsteknik, er du velkommen til at læse mere her.

Kontaktoplysninger

Du er meget velkommen til at kontakte os telefonisk på +45 5657 0066, eller via vores kontaktformular her på siden, så forbinder vi dig med den rette medarbejder i vores højspændingsafdeling.

 

Kontakt os