DI-Teknik støtter BROEN Danmark, afd. Køge

Som en del af virksomhedens sociale ansvar (CSR) har DI-Teknik har i sommeren 2016 indgået et samarbejde med BROEN Danmark afd. Køge. Valget faldt på foreningen BROEN, hvor engagerede ildsjæle arbejder for at børn og unge kan have en aktiv tilværelse i lokale fritidstilbud.

Hele konceptet BROEN tiltaler os, fordi det er drevet frem af en enorm portion ihærdigt frivilligt arbejde, og al økonomi er finansieret ved hjælp af sponsorater fra puljer og fonde samt af støttemedlemskaber fra virksomheder og privatpersoner.  Hver en støttekrone går ubeskåret til børnene 1:1.
BROEN har som formål at støtte udsatte børn i alderen 6 – 17 år med kontingenter og udstyr til idræt eller andre fritidsaktiviteter. Målet er at få socialt udsatte børn og unge ud blandt andre børn, hvor de kan være en del af et positivt fællesskab og spejle sig i voksne rollemodeller og dermed få nogle succesoplevelser og en styrket tro på sig selv. Det foregår i lokale foreninger og klubber med sport, teater, musik eller andre aktiviteter for børn og unge som omdrejningspunkt.

Undersøgelser viser, at udsatte børn kan opnå større tryghed og livskvalitet ved at deltage i fritidsaktiviteter, og at det kan modvirke ensomhed, mistrivsel og negative sociale mønstre.

Ved udgangen af 2015 var der i alt 120 frivillige ildsjæle i BROENs 20 lokalforeninger og 7 frivillige i bestyrelsen for BROEN Danmark. I dag er der 22 lokalforeninger af BROEN fordel i landet.

I 2015 blev BROEN Danmark tildelt Fælleskabsprisen og Børnesagsprisen.

BROEN Køge

Vores afdeling af BROEN i Køge er særdeles veldrevet, og stærkt repræsenteret ved vores lokale aktive ikon Peter Poulsen, som mange kender fra hans fodboldkarriere, og hans enorme indsats som formand for Køge Boldklub. I dag bruger Peter Poulsen sine ressourcer på, gennem BROEN at videreformidle hjælp til kommunens trængte børn og unge, så de på lige fod med deres skolekammerater kan opleve glæden og samhørigheden ved, at dyrke en fælles idræts interesse. Det kan være betaling af kontingenter, indkøb af nye fodboldstøvler, håndboldtøj eller sågar udgifter til transport til aktiviteter.

BROEN Køge har endvidere oprettet en Familieferiefond, som trængte familier kan søge om penge fra, til f.eks. en tur til Lalandia, en tur i sommerhus eller til en håndboldskole eller fodbold camp.

Peter fortæller at han ved en tilfældighed hørte om BROEN og deres arbejde tilbage i 2012. Han stod med det ene ben på vej til en fodboldlejr ved Gardasøen med et hold fodbolddrenge, hvor 3 af drengene på holdet, en måned før afrejse kom og fortalte ham, at de var nødt til at melde fra, fordi de ikke kunne betale egenbetalingen til turen. Peter kontaktede derfor BROEN i Horsens og fik hjælp. Herefter tog han fat i nogle personer i sit netværk, og præsenterede dem for BROENs koncept. Og grundet den store opbakning han blev mødt med, gik det meget stærkt med stiftelse af lokalafdeling i Køge, d. 10. december 2012.

BROEN i Køge har siden afdelingens start været med til at glæde op mod 450 lokale børn og unge, med bl.a. kontingenter og udstyr til sportsaktiviteter.

Vi samler på succeser

Peter fortæller om mange rørende oplevelser, bl.a. en hvor en mor med 3 piger, som var blevet henvist til BROEN, kunne tage med Peter ud for at købe badedragter, svømmebriller og badesko til de 3 piger. Den ene pige bliver så overvældet, at hun spørger sin mor, om de ikke hellere skal bruge pengene på mad

En anden oplevelse Peter kan fortælle om, var da en lilleputspiller, som ellers havde spillet i sin storebrors alt for små sko, fik nye fodboldstøvler og spillesæt. Det udløste så stor glæde og stolthed hos drengen, at han mødte ind halvanden time før træning, fuldt omklædt og i gang med opvarmning, alt i mens han nød kammeraternes kommentarer om sit nye udstyr.

Gennem sit mangeårige virke i kommunens idrætsliv har Peter Poulsen fået opbygget et helt fantastisk netværk af mennesker, som har samme gejst og vilje til at støtte og hjælpe som han selv. Sammen yder de ikke kun en enestående indsats for at formidle foreningens virke, de ser muligheder og bygger BRO mellem andre foreninger og organisationer, skaber relationer, og får på den måde åbnet nye muligheder for de udsatte børn og unge i lokalområdet.

Her fortæller Peter blandt andet om den dag Børnesagens Fællesråd fik foranlediget, at alle børn under BROEN Køge kunne komme på fælles spejdertur til Viborg, blandt en masse andre glade børn; spejdere eller ej, de havde en fantastisk oplevelse i et stort fællesskab.

Peter fortæller at afdelingen har en rigtig god dialog og samspil med både forvaltningen (kommunen), sagsbehandlere og SSP. ”Det er fagpersonerne som yder sagsbehandlingen, og dem som henviser de familier som har behov for hjælp til os” fortæller Peter. Han roser også den store støtte og velvilje fra erhvervslivet i Køge. Generelt møder han stor imødekommenhed, som når han kommer og skal købe udstyr sammen med et barn og oplever, at pengene rækker meget langt i butikken.

”Den direkte støtte til børnene appellerer nok til mange af Broens medlemmer. De kan se deres penge bliver i kommunen, og at deres bidrag er med til at støtte børn og unge, som har lyst til at dyrke sport eller en anden fritidsinteresse”, fortæller Peter Poulsen, kontaktperson for BROEN i Køge.

Du kan læse meget mere om BROEN Danmark og deres mange aktiviteter på deres hjemmeside www.broen-danmark.dk

Køge, september 2016

 

Kontakt os